Tips Memilih Skema Warna Untuk Hiasan Rumah


Anda akan mendapati bahawa terdapat banyak cara untuk mengubah hiasan rumah anda secara dramatik, tetapi anda akan dapati cara menghias yang paling cepat dan termurah adalah dengan mencari skema warna anda. Anda ingin pergi ke kedai perkakasan tempatan dan hanya mengambil banyak warna cat dan kemudian mencuba masa depan apa yang anda mahu cat dan di mana anda mahu melukis. Anda akan dapati bahawa terdapat banyak perkara yang ingin anda pertimbangkan, tetapi pertama sekali anda ingin mempertimbangkan apa yang anda lukis.


Terdapat banyak rumah lama yang mempunyai panel di mana-mana. Anda mesti ingat bahawa terdapat banyak tempat di rumah di mana anda ingin melihat kayu dan anda akan mendapati bahawa ada tempat-tempat di mana anda ingin mempunyai beberapa warna. Anda tidak mahu seluruh rumah menjadi panel, kerana ia akan menghilangkan beberapa cara untuk memperibadikan kediaman tersebut. 

Anda juga harus ingat bahawa ada beberapa perkara yang anda mahukan cat sehingga anda dapat memiliki ruang peribadi anda sendiri. Ketika datang ke bilik tidur, anda pasti ingin menjadikan setiap orang merasa seperti ruang peribadi mereka sendiri. Sangat penting agar anda belajar menjadikan rumah anda sebagai rumah.


Ketika datang ke warna di bilik tidur, anda pasti ingin memastikan bahawa warna itu menggambarkan siapa diri anda. Anda pasti ingin memastikan bahawa anda menambah warna ke rumah, tetapi anda tidak berlebihan. Anda mungkin ingin memilih beberapa warna yang akan menenangkan dan mereda. Anda pasti ingin memastikan bahawa anda melakukan semua yang anda mampu agar selesa dengan kediaman. Anda mungkin ingin memikirkan penggunaan warna seperti coklat, biru, dan warna yang lebih terang. Anda tidak mahu membuat kenyataan yang berani.


Mengenai warna bilik yang anda lukis, anda pasti ingin mempertimbangkan hakikat bahawa terdapat benda-benda di dalam bilik yang ingin anda padankan. Anda pasti ingin memastikan bahawa anda mencocokkan tuala bilik mandi dengan hiasan bilik mandi, agar anda sesuai dengan selimut dengan warna bilik tidur. Semuanya perlu diselaraskan.


KLIK SINI UNTUK MENDAPAT RIBUAN IDEA SKEMA WARNA HIASAN RUMAH ANDA

Tips Menghias Ruang Dapur Dengan Belanja Yang Rendah

Dapur menjadi tempat yang sangat penting untuk anda hias. Sebab mengapa anda perlu menghias dapur atau mengemas kini gaya sesekali adalah k...