Tips & Panduan Menghias Rumah Mengikut Bajet dan Kemampuan

 


Terdapat banyak perkara yang boleh anda lakukan untuk menghias kediaman anda dengan sebarang anggaran. Anda akan dapati bahawa ada barang-barang tertentu yang digunakan setiap orang semasa menghias rumah dan anda boleh mendapatkan barang-barang ini di kedai-kedai generik. Anda akan dapati bahawa barang-barang ini boleh menjadi sangat murah semasa anda pergi ke kedai dolar atau jenis kedai generik yang lain. Anda akan dapat menjimatkan banyak wang untuk projek menghias rumah yang anda ada.


Sebilangan barang generik ini adalah cermin, lilin, dan kain. Ketika melihat cermin, anda akan mendapati bahawa terdapat banyak ukuran yang sesuai dengan keperluan anda dan terdapat banyak jenis reka bentuk yang akan anda gemari juga. 

Anda juga akan mendapati bahawa ada cermin yang sesuai dengan hiasan apa pun dan ada cermin yang akan membantu anda dengan banyak idea menghias anda. Perlu diingat bahawa ada cara untuk menjadikan bilik kelihatan lebih besar kerana anda menggunakan cermin bersaiz strategik. 

Ketika menyangkut lilin, orang merasa kelaparan apabila terdapat lilin di mana sahaja. Walau bagaimanapun, bagi mereka yang bujang, lilin tanpa aroma akan membolehkan anda memamerkan sisi romantis anda. Kemudian anda mempunyai kain. Fabrik adalah cara untuk membuat ruangan kelihatan dramatik. 

Anda juga akan mendapati bahawa ada banyak kain murah untuk anda gunakan dalam hiasan rumah anda, sehingga anda dapat membuatnya kelihatan seperti anda telah menghabiskan satu juta dolar, tetapi sebenarnya hanya $ 2,00 kaki persegi.


Anda juga ingin mempertimbangkan skema warna yang anda gunakan, kerana lebih murah jika anda meletakkan warna dan reka bentuk yang sangat popular pada masa ini. Anda pasti ingin memastikan bahawa anda mempertimbangkan beberapa perkara yang ingin anda beli untuk kediaman itu, tetapi apa sahaja yang membelanjakan anda melebihi anggaran anda, anda akan mempunyai idea mengenai matlamat anda. Anda kemudian akan dapat menjimatkan sejumlah wang anda dan mengambil idea-idea menghias rumah lebih jauh dalam masa terdekat.


Anda akan dapati terdapat banyak barang di pasaran untuk anda beli untuk rumah anda. Sekiranya anda ingin mencari artifak yang menarik, maka anda mungkin ingin membuka kedai-kedai antik sehingga anda dapat memperoleh beberapa barang lama, tetapi juga tidak memecahkan akaun bank anda. 

Anda juga akan mendapati bahawa jika anda tidak mengupah pelukis atau penghias profesional maka anda akan dapat menjimatkan banyak wang tanpa mengira bilik apa yang anda akan buat semula. Anda juga akan dapat menjimatkan banyak wang apabila anda mengetahui kedai dan kedai apa untuk membeli barang untuk rumah anda.


KLIK SINI UNTUK MELIHAT KOLEKSI DESIGN PERABOT MODEN & RETRO TERKINI

Tips Menghias Ruang Dapur Dengan Belanja Yang Rendah

Dapur menjadi tempat yang sangat penting untuk anda hias. Sebab mengapa anda perlu menghias dapur atau mengemas kini gaya sesekali adalah k...